hoofding
Home » Professionele opleidingen » Gezondheidszorg » Palliatieve Zorg (banaba)

Bachelor-na-bachelor Palliatieve zorg

De Bachelor-na-bachelor in de Palliatieve zorg is een unieke en begeerde opleiding in Vlaanderen. We worden met zijn allen steeds ouder. Ook de medische technologie staat niet stil. Een moderne gezondheidszorg betekent niet alleen mensen proberen te genezen. Het betekent ook een intense zorg voor mensen in een onomkeerbaar stadium van hun ziekte, die geen kans meer hebben op genezing. Precies daarover gaat de Bachelor-na-bachelor in de Palliatieve zorg.

Drie partners

Het modeltraject van de opleiding Verpleegkundige in de Palliatieve zorg omvat twee studiejaren van elk 30 studiepunten. Deze tweejarige opleiding is een samenwerking tussen drie partners: de HUB, Erasmushogeschool Brussel en Forum Palliatieve Zorg. Zorgverstrekkers kunnen zich via deze opleiding de overgang van ‘cure’ naar ‘care’ eigen maken. Er is immers een grote nood aan palliatieve deskundigen in ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, in de thuiszorg en de dagcentra.

Praktisch

De lessen vinden plaats zowel op de Campus Brussel - Terranova van de HUB als op Campus Jette van de Erasmushogeschool. De prijs bedraagt 340,90 euro per jaar (voor 30 SP: 61,90 euro + 9,30 euro per studiepunt - exclusief cursussen). Je kunt opleidingscheques gebruiken om dit studiegeld te betalen. Studenten met een diplomacontract kunnen educatief verlof aanvragen voor de lessen, niet voor de stages. Nieuwe studenten voor het eerste jaar kunnen inschrijven vanaf mei 2014. Alvorens in te schrijven, neem je best contact op met Kathy Pletinckx op het nummer 02-608 49 16 of via kathy.pletinckx@hubkaho.be.