hoofding
Home » Professionele opleidingen » Gezondheidszorg » Medische beeldvorming

Bachelor in de Medische beeldvorming

Medische beeldvorming is een verzamelnaam voor allerlei manieren om beelden te maken van het inwendige van de mens. Het is een ruim begrip en de wereld van de medische beeldvorming kende de laatste dertig jaar een grote technologische evolutie. Hou je van hedendaagse technologie én werk je graag met mensen? Dan is deze unieke opleiding iets voor jou. Je raakt er beslist heel snel mee aan de slag.

Structuur Medische beeldvorming

De Bachelor in de Medische Beeldvorming is een unieke professionele opleiding. Ze lokt studenten uit heel Vlaanderen, want de HUB is de enige Vlaamse onderwijsinstelling die ze aanbiedt. Het modeltraject beslaat drie jaar en biedt je niet te missen kansen. Je studeert op Campus Brussel - Terranova, een innovatieve samenwerking tussen de Brusselse Kliniek Sint-Jan en de HUB.

Uniek in Vlaanderen

Kies je voor Medische beeldvorming, dan kies je voor een unieke opleiding met een gewild diploma en gegarandeerde werkzekerheid. Als je afstudeert, krijg je een extra toelatingsattest om klinisch met ioniserende straling te werken.

Erkenning van de Technoloog medische beeldvorming

Eenmaal je je bachelordiploma Medische beeldvorming op zak hebt, kun je de nodige stappen ondernemen om erkend te worden en een visum te krijgen. Daarna ben je helemaal klaar om het beroep uit te oefenen! Wat je precies moet doen, lees je hier.

Maximale ondersteuning

Studenten staan centraal aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. We bieden je veel ondersteuning en een kader om je opleiding gezondheidszorg aan de HUB zelf te sturen. Die aanpak noemen we ‘Zuurstof in je opleiding’.

Meer weten? Kom naar onze infomomenten.