hoofding
Home » Professionele opleidingen » Gezondheidszorg » Optiek en optometrie

Bachelor in de Optiek en de optometrie

De opleiding Optiek en optometrie leidt je op tot opticien-optometrist, de specialist van het visueel systeem. Help je graag mensen, maar hou je ook van een flinke portie techniek? Lees dan zeker verder! Opticien-optometrist worden kan op hogeschoolniveau in Vlaanderen alleen bij de HUB.

Structuur Optiek en optometrie

De Bachelor in de Optiek en optometrie is een unieke professionele opleiding. De HUB organiseert ze sinds 1998. Het RIZIV erkent het diploma. Het modeltraject beslaat drie jaar van telkens 60 studiepunten en biedt je niet te missen kansen. Je studeert op Campus Brussel - Terranova, een innovatieve samenwerking tussen de Brusselse Kliniek Sint-Jan en de HUB.

Facetten Optiek en optometrie

Een opticien-optometrist is een specialist van het zien. Je kunt bij die professional niet alleen aankloppen voor visuele hulpmiddelen, zoals brillen en contactlenzen, maar ook voor oefeningen die het zicht verbeteren. Het beroep van opticien-optometrist heeft eigenlijk vier facetten: optiek, optometrie, contactologie en low vision.

Uniek in Vlaanderen

De bacheloropleiding Optiek en optometrie kun je nergens anders in Vlaanderen volgen. Het overwegen waard, want na je studies heb je dan een uitzonderlijk en daarom zeer gewild diploma in handen, met een gegarandeerde werkzekerheid. Heel wat studenten die voor deze opleidingen kozen, hadden al een job vóór ze afstudeerden.

Maximale ondersteuning

Studenten staan centraal aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. We bieden je veel ondersteuning en een kader om je opleiding gezondheidszorg aan de HUB zelf te sturen. Die aanpak noemen we ‘Zuurstof in je opleiding’.

Meer weten? Kom naar onze infomomenten.