hoofding
Home » Professionele opleidingen » Gezondheidszorg » Optiek en optometrie » Leren in de praktijk

Optiek en optometrie: leren in de praktijk

Kies je voor Optiek en optometrie, dan wordt de tweede verdieping van Campus Brussel - Terranova jouw plek. Oogtests afnemen, brillenglazen slijpen, contactlenzen aanpassen… je krijgt het allemaal in de vingers doordat je kunt oefenen op echte toestellen. Het skillslab Optiek en optometrie biedt je een authentieke leeromgeving met alle nodige toestellen en materialen.

Oogmetingen en contactlenzen

Centraal op de tweede verdieping ligt het skillslab Algemene Optometrie. Er staan 8 hoogtechnologische stoelen met al het nodige om oogmetingen uit te voeren. Je leert er ook contactlenzen aanpassen. Daarvoor gebruik je de keratometer (om de kromming van de cornea te bepalen), de biomicroscoop (om het oog en de contactlens grondig te bestuderen) en de corneatopograaf (om een hoogtemap te maken van de cornea). Elke week breng je ongeveer 8 uur door in het skillslab.

Brillen en brillenglazen

In het skillslab optiek leer je vooral technische handelingen uitvoeren, zoals brillenglazen slijpen en in monturen plaatsen. In het eerste en tweede jaar van je opleiding, breng je er 3 uur per week door.

Andere hulpmiddelen en training

De functionele optometrie zoekt oplossingen - bijvoorbeeld aangepaste training - voor mensen met een visueel probleem. De lessen in het skillslab Functionele Optometrie evolueren tijdens opleiding van theorie en demonstraties naar steeds meer praktijk en werkveldervaring.

Meer weten? Kom naar onze infomomenten.